Tractor rijbewijs halen in Hardenberg

Sinds 1 juli 2015 is iedereen die een tractor wil besturen verplicht om in het bezit te zijn van een tractor rijbewijs. Dit rijbewijs wordt ook wel aangeduid als het T-rijbewijs of rijbewijs T.

Waarom een rijbewijs halen voor de tractor?

Er gebeuren nog regelmatig verkeersongevallen met Landbouw- of Bosbouwtrekkers (LBT's) en Motorrijtuigen Met Beperkte Snelheid (MMBS'en). In de praktijk komt dit meestal neer op wat in de volksmond een tractor genoemd wordt. De belangrijkste reden voor de invoering van het tractor rijbewijs is om de verkeersveiligheid te verbeteren. In de meeste landen om ons heen was het rijbewijs T al verplicht, Nederland is één van de laatste landen in Europa waar het rijbewijs voor de tractor is ingevoerd.

Theorie- en praktijklessen

Voor wie al een tractorcertificaat of een 'regulier' B (of zelfs C) rijbewijs heeft, gelden er verschillende overgangsregelingen. Voor mensen die het rijbewijs nog moeten behalen, bieden wij theorielessen en praktijklessen aan voor de tractor. Het examen voor het tractor rijbewijs bestaat uit twee delen: een theoriedeel en een praktijkdeel. Voordat je het praktijkexamen mag doen zal eerst het theorie-examen met een voldoende afgesloten moeten worden.

Tractor rijbewijs halen in Hardenberg

Examen voor het tractor rijbewijs in Hardenberg

Vanaf 15,5 jaar oud kun je al theorie-examen doen. Het theoretische examen is een toets met 50 vragen, waarvan je er 37 goed moet beantwoorden om te slagen. Op het moment dat je 16 wordt kun je vervolgens beginnen aan een praktijkopleiding voor je tractor rijbewijs. Deze kan naar wens ingepland worden, een spoedopleiding behoort ook tot de mogelijkheden.

Bij de praktijkopleiding krijg je rijlessen op de openbare weg en leer je meerdere bijzondere verrichtingen uitvoeren. Het praktijkexamen is de gelegenheid om aan te tonen dat je het voertuig in alle opzichten beheerst.

Tractor rijopleiding volgen in Hardenberg

Kreeft Opleidingen verzorgt de praktijkopleiding voor het tractor rijbewijs op de eigen vestiging in Hardenberg. Dat is goed nieuws als je uit de omgeving van Hardenberg komt, zoals uit Rheeze, Bergentheim, Gramsbergen, Bruchterveld of Lutten. Kreeft staat bekend als ervaren opleider binnen de sector en is een bekende naam in Noord-Nederland.

Via de website van Kreeft Opleidingen kun je direct online inschrijven voor een van onze praktijk- of theorieopleidingen voor de tractor. Bij vragen over het behalen van het tractor rijbewijs kun je ook contact met ons opnemen via onderstaand formulier.

*Verplicht